El Santpedor, club ascendit a Preferent


El Santpedor s'ha erigit les últimes temporades com el referent del futbol femení a la Catalunya central. L'ascens, aquesta passada temporada, a Preferent, ha estat la culminació d'un treball també des de la base.
La campanya passada, el club santpedorenc ha estat format per 89 jugadores amb dos equips sèniors, (A i B), el juvenil-cadet, el cadet-infantil i l'aleví-infantil. Toni Ramos ha estat l'entrenador del sènior A del Santpedor femení i també ha col·laborat en el bon funcionament de la secció de futbol femení del club. "La meva filla juga al Santpedor, ara a l'equip juvenil-cadet, i això em va motivar a dirigir el primer equip i he de reconèixer que l'experiència ha estat positiva. Ara ho deixo perquè he entrat com a regidor de l'oposició de l'Ajuntament de Santpedor. Potser agafaré un dels equips de la base, també femení, i continuaré ajudant en el que pugui".
Ramos considera que el Santpedor "va apostar pel futbol femení fa uns quants anys i el resultat és aquí, l'ascens a Preferent, la màxima categoria catalana. Ara mateix, ser més amunt és inviable, perquè a Nacional hi hauria desplaçaments a fora i no ho podríem mantenir"; el fins ara entrenador del primer equip afegeix que "fa deu anys es criticava l'aposta pel futbol femení per part de Jordi Castaño i no es veia el futur, però els resultats hi són després d'un treball de formigueta. Tot i així, encara hi ha poca implicació dels clubs respecte al futbol de noies. Jo, que ho he viscut de prop, puc assegurar que hi ha més nivell del que pot semblar. Els equips que hem estat capdavanters a Primera Divisió hem tingut un rendiment altíssim, el nivell que s'ha vist ha estat magnífic durant aquesta temporada".
Ramos, però, admet que encara "hi ha un cert recel per part dels pares que una nena jugui a futbol. Aquest és encara un inconvenient, com també que els clubs no tenen l'estructura que haurien de tenir per al futbol femení, no hi ha prou instal·lacions ni tampoc gent que s'hi impliqui; tot això no ajuda gaire a créixer. El futbol femení s'ha de tractar com el masculí, tant pel que fa als sistemes tàctics com a la preparació física. De cara a la temporada vinent, diu Ramos, "la jugadora Sara Gallego serà l'entrenadora i jo portaré la coordinació del primer equip sènior, en un intent de mantenir una línia continuista; potser no es farà l'equip B perquè no ha acabat de rutllar, però les formacions base incrementaran en un grup més".

Regió 7


Posted under: ,

Share this post
No Responses to "El Santpedor, club ascendit a Preferent"