Georgina Carrerras: “El que més m’atreu del Sant Gabriel és la seva aposa per la cantera”

Després de convertir-se en un dels equips revelació de la passada Superlliga, el Sant Gabriel s’ha reforçat aquesta temporada amb quatre noves jugadores que tractaran d’aportar la seva experiència i qualitat al joc del Sant Gabriel. Una d’elles és Georgina Carreras, migcampista internacional amb les seleccions d’Espanya i Catalunya que les últimes temporades ha jugat a les files de l’UE L’Estartit. Hem parlat amb ella per conèixer les seves sensacions de cara a la propera temporada abans d’incorporar-se als entrenaments el 8 d’agost.


Ets una de les quatre incorporacions que el Sant Gabriel ha fet fins ara per aquesta temporada. Què és el que més t’ha atret del projecte?
Una de les coses que m’ha atret més és el fet que el Sant Gabriel sigui una referència, en tots els sentits, del futbol femení. La prioritat que han donat a la cantera va tenir molt a veure amb l’ascens a la màxima categoria d’ara fa dos anys, y la darrera temporada van realitzar una gran campanya.

Com definiries el teu lloc? Que poden esperar de tu els seguidors del Sangra?
He ocupat durant molts anys la posició de mig centre. Tot i això, em considero una jugadora molt polivalent, i puc oferir una posició més ofensiva o defensiva segons les necessitats de l’equip. Als últims anys, de fet, he jugat des de central a mitja punta.

Els últims anys els has passat a L’Estartit, on vas ser una de les seves jugadores més destacades. Des de la distància, com vas veure el debut del Sangra amb les millors?
Com he comentat abans, crec que van realitzar una gran temporada en el seu debut a la Superlliga. El bon treball realitzant durant els últims anys i els reforços que van realitzar els hi va permetre formar un equipo molt seriós i competitiu. Va ser l’equip revelació de la temporada, tal i com ho demostra la seva classificació pels Quarts de Final de la Copa de la Reina i el seu bon paper al campionat regular.

A L'Estartit vas coincidir ara fa uns anys amb la Marta Villagrasa i la Rebekah Patrick. Com creus que serà la teva adaptació a l’equip?
Sí, amb la Marta i la Rebekah vaig coincidir. Totes dues són grans jugadores i aporten molta experiència. A part d’haver tingut l’oportunitat de jugar amb elles, també he jugat amb moltes jugadores del Sangra a la selecció catalana, pel que crec que la meva adaptació a l’equip serà ràpida.

Què en penses del nou format de competició?
S’ha vist que el format que es va implantar ara fa dos anys no ha donat el fruit que esperaven. Crec que el millor que podia passar era tornar al sistema d’un únic grup, això farà que la competició sigui més competitiva i atractiva per a tothom.

Es jugaran més partits i hi hauran desplaçaments més llargs. Com s’adaptarà l’equip al nou sistema?
L’equip estarà totalment preparat per encarar la temporada amb garanties. Tenim molta il·lusió i ganes de superar els números de l’any passat, així que ens centrarem en realitzar una bona tasca i anar jornada a jornada.

Creus que l’equip estarà preparat per tornar a ser la revelació del campionat?
Està clar que l’equip tornarà a lluitar per aconseguir els seus objectius. Per acabar de consolidar-se, es necessitarà seguir formant la cantera i mantenir el gran nivell de treball que es va dur a terme la temporada passada.
Tens experiència com internacional a la selecció catalana i a l’espanyola. Com has vist el Mundial Femení?
Ha quedat clar que el nivell del futbol femení està pujant cada cop més. Al Mundial d’Alemanya s’ha pogut copsar aquesta evolució.
I a Espanya que li falta per estar amb les millors?
Vam estar a les portes d’aconseguir la classificació. Això demostra que aquí el nivell també està creixent. Els clubs estan fent una feina molt bona, i son el principal motor per conduir a l’absoluta a estar entre les millors. Però crec que també ha quedat clar que cal una major aportació dels mitjans i dels patrocinadors. Seria una ajuda molt gran que permetria fer més ràpid el creixement del futbol femení a tot el país.

Sant Gabriel Femení


Share this post
No Responses to "Georgina Carrerras: “El que més m’atreu del Sant Gabriel és la seva aposa per la cantera”"