Sara Gallego: " Sé que és una aposta arriscada, però em fa molta il·lusió començar aquesta nova etapa"

Sara Gallego després de molts anys en el paper de jugadora, i els últims tres militant al Santpedor, aquesta temporada traspassa la línia i serà entrenadora de les que fins fa ben poc eren les seves companyes.

1. Després d'una gran temporada el Santpedor va aconseguir el tant esperat ascens. Amb aquest va gairebé a ascens per any, ara tocarà Segona Divisió?

La veritat que des de que vam arribar al Santpedor les coses han anat sobre rodes, tot ha anat perfecte, en tres anys dos ascensos. Abans d’arribar al nostre club actual ja comptàvem amb un equip format, amb un grup de jugadores que feia molts anys que jugàvem juntes, però aquí vam trobar l’estabilitat d’equip, juntament amb les nocions tècnico-tàctiques que ens faltava per poder ser un equip competitiu que intenta guanyar tots els partits però sempre anant pas a pas.

Sent realistes i tocant de peus a terra, aquest any l’objectiu principal és mantenir aquesta categoria nova. Ara bé, un cop tot comenci a rodar i vagin passant les jornades ja veurem si podem somiar amb alguna coseta més, però de moment, hem de tenir ben clar que l’objectiu és un altre, i que serà prou complicat aconseguir-ho.

2. Hagués sigut una decepció no aconseguir aquest ascens?

Si, la veritat és que si. Havíem fet molts esforços i teníem molta confiança en aconseguir-ho. Durant la temporada hi va haver un moment d’angoixa en escoltar d’altres que només ascendia un equip i que ben bé no se sabia quants equips pujarien de categoria. Tot i això, nosaltres vam seguir fent la nostra, cenyint-nos en el nostre treball i la nostra manera de fer. Finalment, vam tenir la nostra recompensa.

3. Després de molts anys en el paper de jugador ara t'endinses en el d'entrenadora, què t'ha fet canviar de rol?

Doncs, he cregut que ha arribat l’hora de que provi en aquesta nova aventura i alhora repte que significa per mi i també, per totes les jugadores.

Físicament em trobo bé, sense tenir en compte les dolences que acostumo a tenir a l’esquena, que de moment, no m’impedeixen jugar, però ara mateix em fa més il·lusió i em motiva més començar aquesta nova etapa, poder traspassar el meu coneixement adquirit al llarg de molts anys i posar el meu granet de sorra en aquest gran equip per a que encara sigui millor.

Sincerament, ja feia alguns anys que interiorment m’ho havia proposat, allò que penses “com seria si jo fos l’entrenadora d’aquest equip?, jo faria...”, però mai ho havia comentat entre les jugadores ni amb els entrenadors. L’entrenador que havíem tingut aquests últims anys, en Toni Ramos, per motius de feina, no podia seguir entrenant-nos, ja que no podrà disposar del temps que es necessita per portar un equip a la categoria de preferent. Així que, després de tenir dues opcions més, van decidir apostar per mi i m’ho van comentar fermament. Al principi em va costar una mica, però després de tres reunions i de deixar passar córrer uns dies, cada vegada veia més clar que era l’hora de canviar el xip per un altre, i ja em proposava per què no Sara?

4. Com creus que serà portar un equip femení a més a més de ex companyes?

Sé que és una aposta arriscada i que no serà una tasca fàcil, totes les jugadores han de canviar el xip, deixar de veure’m com una jugadora més a veure’m i conscienciar-se de que ara sóc l’entrenadora. Hauré de marcar molt aquesta barrera, sobretot al principi, ja que no serà fàcil per ningú. En aquest sentit, ens haurem d’ajudar mútuament i sobretot, hauran de respectar les opinions i els valors de l’entrenadora des del primer moment. Aquesta part crec que serà la més complicada, la resta tot bufa a favor, ja que conec molt i molt bé les qualitats i caràcters de les jugadores.

5. Com planteges la temporada a la nova Preferent?

Amb moltes ganes i il·lusió. Intentaré conduir l’equip seguint amb línea continuista d’aquests últims anys. Treballaré i reforçaré els aspectes claus i mica en mica, aniré introduint la meva manera de fer i estil de futbol. Crec també, que és molt important tenir motivades a les jugadores, per això intentaré buscar la màxima motivació en cadascuna d’elles.

I com t’he comentat anteriorment, la temporada es planteja amb l’objectiu clar de mantenir la categoria.

6. El Santpedor tindrà una plantilla gaire reforçada?

La veritat és que hi haurà una mica de moviment, ja que a les quatre o cinc baixes que hi puguin haver es sumaran també noves jugadores, unes procedents del club (juvenil i amateur “B”) i d’altres jugadores procedents d’altres equips. El cert és que durant la pretemporada decidirem quines jugadores es quedaran a l’equip “A”.

Amb aquestes noves incorporacions haurem d’ajustar altre vegada la plantilla, s’hauran de tornar a treballar i reforçar alguns aspectes ja assimilats i treballats els anys anteriors. Tot i això, confio en que la integració de les noves jugadores serà bona i ràpida, ja que totes elles són jugadores de qualitat que porten molts anys practicant aquest esport.

7. Quins equips creus que seran els rivals més forts?

La temporada serà complicada de per si. És una categoria nova i tots els equips voldran començar forts per fer una bona campanya. Crec que cada partit serà una lluita molt dura, molt igualats on els detalls decidiran molts d’ells.

Segurament l’AEM, el Bonaire, l’Espanyol o el Parroquial Santa Eugènia seran equips que els trobarem a la part alta de la classificació, tot i que, és difícil de preveure, ja que també hi ha altres equips molt combatius com el mateix Igualada o el Suburense, i segurament d’altres, que et poden posar les coses molt difícils. No obstant, no crec que hi hagi el domini d’un parell d’equips que destaquin per sobre la resta, sinó que, ens trobarem partits de “tots contra tots” molt igualats.


Posted under: ,

Share this post
No Responses to "Sara Gallego: " Sé que és una aposta arriscada, però em fa molta il·lusió començar aquesta nova etapa""